Over ons

Schaakliefhebbers in hard en nieren met een speciale passie voor snelschaken: zo zou je ons goed kunnen omschrijven. Blitzchess is de meest voorkomende vorm van snelschaken en hier richten wij ook met name onze aandacht op.

Voor veel mensen is het feit dat een schaakpartij zo lang kan duren een nadeel. Bij blitzchess wordt dit door de korte tijdslimiet voorkomen. Bovendien wordt je door de tijdsdruk ook geforceerd snellere beslissingen te nemen wat soms tot interessante en onverwachte zetten kan leiden. Het regelmatig spelen van een partijtje snelschaken kan helpen om standaard schaak strategieën te ontwikkelen en sneller de plannen van de tegenstander doorzien. Daarnaast is het gewoon leuk om eens een andere variant van het schaakspel te spelen.

Wij hopen dat door het promoten van deze boeiende denksport meer schaakliefhebbers snelschaken een keer zullen proberen. Blitzchess is voor jong en oud, amateurs en professionals en biedt iedere fan een flitsend alternatief voor een potje schaak.